Ohm Square

Ohm Square

Legendární kapela české taneční scény v čele s osobnostmi Janem Čechtickým a Charlie1 obnovila v polovině roku 2011 koncertní činnost. Ohm Square, jejichž desky vycházejí v celosvětové distribuci a jejichž písničky znáte např. z filmu Divoké včely či Samotáři, přicházejí s novým formátem. Od té doby, co Jan5 vyrazil vlastní cestou, Ohm square změnili svůj tvar, opustili třeba jen naznačené cestičky a pokusili se prošlapat cestu vlastní, cestu na pomezí jazzu, soulu, elektronických a jiných zvuků, ruchů, cestu plnou překvapení. Pod pokličkou Jana 2 se klubou beaty, probublávají pípance, basové linky či ruchy, které doplňuje zpěvačka Charlie one jedinečnými vokály plnými sarkasmu, nechá nás nakouknout do svého vlastního světa, aby pak na chvíli ustoupila a celé vystoupení nechala „okořenit“ ještě jazzovou příchutí vynikajícího klávesisty Mirka Lacka. Scéna a obraz reflektují dění na jevišti v naprosté synchronizaci s improvizovanou hudbou a dotváří výsledný umělecký dojem. Nová deska vyjde na jaře 2013.

Diskografie:

  • Pillow / 1998
  • Ohmophonica / 1998
  • Scion1 / 1998
  • Sole Lane / 2001
  • Remixed / 2001
  • Love Classics / 2005
  • Taking Shape / 2008

Odkazy: